Районната колегия на БЛС в Пловдив връчи снощи на специална церемония наградите за "Лекар на 2002 г." в града под тепетата.

"На 20.10.2022г. се състоя церемонията по връчване на наградите “Лекар на 2022г." на Районна колегия Пловдив на Български Лекарски Съюз.

Имах честта да получа наградата в категория “ Промоция на здравето и ваксинопрофилкатиката".

Посвещавам тази награда на всички вас колеги, пациенти, приятели, познати и непознати, които се доверихте на мен. Избрахте да доверите своето и на пациентите си здраве на моите знания!

Сърдечно благодаря на всички колеги, които са гласували за мен! За мен е огромна чест", написа по този повод във Фейсбук д-р Христиана Бацелова.

Инвазивният кардиолог д-р Георги Горанов бе отличен за приноса си в развитието на болничната помощ. Неговият колега д-р Румен Христов, специалист в образната диагностика получи награда за приноса си в развитието на извънболничната помощ, а д-р Гергана Форева бе удостоена за най-добър общопрактикуващ лекар.

Проф. Мариана Стойчева-Въртигова бе удостоена с приз за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността "Инфекциозни болести". Доц. Радост Асенова получи награда за развитието на общата медицина. Известният сексолог д-р Златко Илиев и д-р Евгения Начевска получиха призове за приноса им в утвърждаване на авторитета на съсловната организация.