На 1 юни, между 10:00 и 15:00 часа, децата, които се интересуват как се движи и управлява софийското метро, ще имат възможност да седнат на "горещия стол" в тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне" и да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак, съобщи "Метрополитен" ЕАД във Facebook, предава "Фокус".

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

Първи юни в подземната железница на София. Скъпи деца, за тези от вас, които се интересуват как се движи и управлява софийското метро, Столична община и "Метрополитен" ЕАД ви подготвиха за четвърта поредна година възможността за едно вълнуващо и по-различно преживяване на детския празник тази година.

На 1-ви юни, между 10.00 и 15.00 ч., ви даваме възможност да седнете на горещия стол в тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне" и да изпитате тръпката лично да "подкарате" учебен влак. Тази година сме ви приготвили и ново преживяване – посещение на халето, където "спят" влакчетата в депото и запознаване отблизо с конструкцията и функции им, за да возят безопасно и конфортно.

Тренажьорът се намира до метродепо "Земляне“ Метрополитен ЕАД / ул. "Житница" 21А, в административната сграда /. Най-лесният начин да се стигне дотам е с кола или като се слезе на метростанция "Красно село“ и се повърви малко пеша.

Специалистите от "Метрополитен“ ЕАД ще ви разкажат любопитни факти за това как се строи и как се движи метрото и ще отговорят на въпросите, които ви интересуват. В края на това вълнуващо преживяване малките фенове на софийското метро ще получат подаръци, осигурени от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020".

Участието е безплатно, но местата са ограничени - максималният допустим брой деца в една група е 20. Посещението се извършва след предварително записване. Записаните посетители ще влизат на групи (4 групи по 20 човека ) в часовете, както следва: 10:00-11:00/ 11:00-12:00/13:00-14:00/14:00-15:00 ч.

Записването ще се извършва на телефони 02/ 921–2182 и 02/921–2071 чрез предоставяне на 2 имена, телефонен номер за обратна връзка и желан час за посещение.

Родители, не отлагайте записването в последния момент, защото интересът всяка година е много голям и местата свършват бързо.

Важно: Деца без предварителна регистрация няма да бъдат допускани в залата!