Привърженици на "Възраждане" от Пловдив опитаха да спрат прожекцията на филма "Близо" в Lucky Дом на киното, предаде репортер на "Фокус".

Тя се е състояла вчера вечерта от 21:00.

Шумните симпатизанти са били около 10-на брой, по-малко и от зрителите, които са решили да гледат филма. Хората на Костадин Костадинов в крайна сметка не са блокирали излъчването на лентата, вдигнали са малко шум и са си заминали.

Припомняме, че на 10 юни протест на същата партия, подкрепен от ВМРО И други :националист:и попречи на провеждането на прожекцията на филма в софийското кино "Одеон“. Тълпата демонстранти изпълни както фоайето на киното, така и пространството пред него, снимайки с телефони отблизо лицата на посетители на прожекцията, крещейки им "педофили“ и скандирайки "Не искам в моя град да има гей парад“.

Историята във филма "Близо" проследява живота на 13-годишните момчета Лео и Реми.

През лятото са неразделни, но началото на учебната година идва с нови проблеми, които поставят на изпитание тяхната интимна и привидно неразрушима връзка. Близо“ е филм за приятелството и отговорността. "Близо" печели Голямата награда на журито на фестивала в Кан. Номиниран е още за "Оскар" и "Златен глобус".