Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 30-годишен мъж, причинил средна телесна повреда на свой познат. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокурарура - Варна.

Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Й.Д., като предстои искането да бъде внесено за разглеждане в съда.

На 18 март 2023 година обвиняемият срещнал свой познат на улица "Бойчо Огнянов“ в град Добрич. Нанесъл му удар в лицето, а след като пострадалият паднал на земята, го ритнал. Последвала реакция от страна на свидетели, намиращи се наблизо, и 30-годишният Й.Д. избягал. Потърпевшият мъж бил отведен незабавно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран. Има реална опасност за живота на мъжа (43 г.), тъй като той е получил тежки мозъчни травми. 

В хода на разследването са събрани данни за това, че двамата мъже и преди са имали конфликти. Малко след извършеното от него, обвиняемият е задържан и му е повдигнато обвинение. Й.Д. е добре известен на органите на реда и е осъждан три пъти. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.