Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност за престъпление - управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация

над 1,2 на хиляда, 40-годишен мъж от Добрич, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. С постановление на наблюдаващия случая прокурор И.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвиняемия да бъде определена мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Това не е първа подобна проява на добричлията, който вече бил осъждан два пъти за същото престъпление през 2017 година и през 2019 година, когато бил осъден ефективно и търпял наказание "лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, ведно с предходното му осъждане. 

Обвиняемият бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул около 22:00 часа на 11 октомври 2022 година. Служителите на ОДМВР – Добрич го изпробвали за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,04 на хиляда. И.К. бил задържан и отведен в болнично заведение за вземане на биологичен материал, но отказал да даде кръвна проба.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.