Приятели на убития преди година в столичния квартал "Люлин" Илиян Илиев са привиквани в полицията, за да подпишат предупредителни протоколи. Сигнал срещу тях са подали близки на убиеца, твърдейки, че са стресирани от призивите им за протести срещу пускането му под домашен арест.

Младият мъж беше убит с нож пред очите на приятелите му, информира NOVA.

Поли Ванкова е била близка приятелка на убития Илиян. Тя е била привикана от разследващ полицай в 9 РУ, за да подпише предупредителен протокол.

"Защото от момента на убийството на Илиян досега аз и колегите ми от групата на "Люлин" правим постове и публикации, свързани с убийството. Публикациите ни са на тема възмущението ни от решенията на съдебната система", каза тя.

Приятелката на убития мъж разказа още, че в деня, в който съдът е пуснал убиеца под домашен арест, тя направила поредна публикация. С нея призовала жителите на квартала да се присъединят към мирен протест пред блока на извършителя. Близките му обаче решили, че това е заплаха за тях, допълва Поли Ванкова.

"И аз очаквам да бъда призован, но ще подкрепям групата, до последно, докато убиецът не получи това, което трябва да бъде – да бъде в затвора, а не на свобода", категоричен беще друг приятел на Илиян – Емил.