Варненският окръжен съд призна за виновен 34-годишния Светослав Ч., за това че в условията на продължавано престъпление използвал данни от чужда банкова карта, съобщиха от съда. Без съгласието на титуляра на платежния инструмент, той направил две онлайн плащания към платформа за хазартни залагания на обща стойност 2 500 лева.

Престъплението било извършено на 21 май миналата година във Варна. Подсъдимият бил отседнал при своя позната. Успял да вземе информация за банковата и́ карта, след което през профила си в платформа за хазартни игри заложил 500 лева, а след това още 2000 лева. И в двата случая загубил парите. По-късно на същия ден от обслужваща банка се обадили на собственичката, за да й съобщят за извършените парични преводи.

Тричленният състав на Окръжен съд – Варна наложи на Светослав Ч. наказание "лишаване от свобода“ за срок от 2 години при първоначален "строг“ режим на изтърпяване, както и пет хиляди лева глоба, която представлява двойният размер на получената сума. 

Тъй като престъплението е извършено в изпитателния срок на предишни осъждания от Районен съд-Варна и Районен съд - Добрич, съдът приведе в изпълнение и отложено общо наказание в размер на 8 месеца "лишаване от свобода“, което също следва да бъде изтърпяно от подсъдимия. 

Присъдата подлежи на въззивна проверка в 15-дневен срок от днес.