Районен съд – Дупница наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 5 години, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в кражба на пари, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Откраднати са 7000 лв. и 1070 британски лири от къща в Дупница. Пострадалият собственик заяви пред съда: "Парите са ми изцяло възстановени така, както са посочени в обвинителния акт. Нямам претенции към подсъдимия“.  Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият 27-годишен мъж който е неосъждан,  се признава за виновен в това, че на 18 ноември 2023 година, от къща в град Дупница, от пластмасова кутия за плодове и зеленчуци, намираща се в неработещ хладилник в стая на приземния етаж, обособена като мазе, противозаконно е отнел чужди движими вещи – парична сума от 7000 лв. и 1070 британски лири с левова равностойност 2394.57 лв. от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот -  блъснал прозорец, разклатил касата и влязъл на съседна стая, обособена като мазе на същия приземен етаж.

Определението на РС – Дупница, с което на подсъдимия е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, е окончателно и не подлежи на обжалване.