Протест под надслов "Да защитим безстопанствените кученца от Спасителен център "Оскар и Лора"“ ще се проведе в благоевградското село Логодаж, предаде репортер на "Фокус“. Събитието се организира във Facebook.

Инициаторите за провеждането на протестната акция казват, че със заповед на кмета на Община Благоевград е разпоредено бутане на постойките /клетките/ в Център за временно настаняване на пострадали животни "Оскар и Лора 2019“ Благоевград.

Постройките са изградени от дарения на дарители и без никакво участие на общината. Те са пригодени за кучета, прибрани от улиците на Благоевград или изведени от общинския приют.

Всички тези кучета се издържат от дарения и стоят в спасителния Център до намирането на осиновители.

"Намерението на общината е да бъдат прибрани в приюта и до седмица ще бъдат разпръснати по улиците на града и околните села. Кучета, които са напълно вет.медицински обработени, регистрирани в общината и които чакат осиновяване. За една част от тях има намерени домове. Заповедта не е обжалвана, поради незнание/неграмотност от страна на Бойко и е вляза в сила“, допълват още организаторите на протеста.

Бутането на постройките се очаква да бъде извършено в периода 3 – 5 май, затова организаторите призовават всеки, който не желае 30 обработени и социални кучета, чакащи своите осиновители да бъдат "изсипани“ по улиците на града, всеки, който е против това общественовредно решение на кмета, да изкаже мнението си чрез мейл до общината или да присъства лично на 03 май.