Жители и гости на Враца присъстваха на официалното откриване на фестивала “Мост на небесата", който се провежда в подножието на емблематичния природен феномен Божия мост, съобщават от общината.

В първия тържествен Възкресенски концерт участие взеха: Деси Добрева, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, ансамбъл “Кварто", Нели Андреева, женски хор “Нуша", Емил Калев, Георги Атанасов, жената каучук Сирма Добрева, Пламен Мирянов, Илиян Недев и Никола Петров.

На официалното откриване присъства и кметът Калин Каменов, който приветства присъстващите.

Днес, на поляната пред пещерата, посетителите могат да се насладят на вкусната врачанска кухня, да опитат конна езда, стрелба с лък, да изберат книга на християнска тема, да разгледат фермерския базар и да посетят изложбата във втората зала на пещерата "Божия мост".

Тържественият втори Възкресенски концерт ще започне в 19:00 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде преобразен под багрите на художественото осветление.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще се използват за създаване на аудио-визуално съдържание за интерактивно вероучение в програмата на учебните заведения в страната.