Ремонтът на улица "Генерал Радко Димитриев" е към края. Положен е последният износоустойчив слой асфалт и до края на деня в петък ще са готови отклоненията към страничните улици, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Асфалтополагането по улиците "Генерал Радко Димитриев" и "Богомил" трябва да приключи днес. После остават дребни довършителни работи, които няма да пречат на хората" - съобщи за медията ни заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

За полагането на маркировката трябва да се изчака десетина дни, защото ще пожълтее, ако се сложи върху пресен асфалт. Междувременно ще се работи по озеленяването. 

Ремонтът на ул. "Генерал Радко Димитриев" продължи две години. Голямото забавяне е заради подмяната на топлопровода на EVN. Улицата е част от проекта за обновяване на пътната инфраструктура в кв. "Гладно поле", финансиран от ОП "Региони в растеж" с 11 милиона лева. Едновременно с нея се извърши реконструкция и на ул. "Богомил". На двата обекта работи фирма "Пътинженеринг".