Приключи първият национален фотоконкурс "Православието в Добруджа“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Автори от цялата страна - София, Елхово, Добрич, Бургас, Варна, Балчик, Тервел, Силистра, участваха със свои фотоси. Конкурсът е организиран от сайтовете "Подиум“ и “Православието - Добрич“.

На първо място е класирана поредица от 4 снимки с автор Александра Железова. Тя участва с фотоси, направени през лятото на тази година в Каварна по време на младежки православен лагер, организиран от Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил“ във Варна.

На второ място е класиран Радослав Радев. Той участва в конкурса с две снимки, направени на панихидата на ставрофорен иконом Георги Пейчев от село Жегларци на 12 февруари 2021 г.

Оценяващите са решили на трето място да бъдат класирани три снимки - на Маруся Костова (Свещеноиконом Стратия Александров), Павлина Живкова (Огън в сърцата) и Вячеслав Попов (Православна църква "Св. вмчк. Георги“ – Добрич).

Предметната награда за млад автор, отразил вярата на свои съмишленици, получава Анелия Минева (Децата от Неделно училище към храм "Света Троица“ - Добрич).

Организаторите отправят думи на благодарност към всички участници в първия национален фотоконкурс "Православието в Добруджа“ с пожелание да участват и на следващия през 2022 година. "Фотоконкурсът "Православието в Добруджа“ има за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в цяла Добруджа, както и да увеличи познанието за православието като цяло, животът и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на Българската православна църква в добруджанския край“, посочва журналистът Ангел Радилов, гл. редактор на специализираните онлайн издания, които организират конкурса.

Жулиета НИКОЛОВА