Приказка "за едни вълшебни феи с вълшебни пръчици, които обичат да правят добро“ разказаха с много феерия и елегантност малките принцеси на Казанлък вчера вечерта на сцената на Дом на културата "Арсенал", съобщиха за "Фокус" от Община Казанлък. Кметът Галина Стоянова благодари на директорите на детските градини "Теменуга“, "Юрий Гагарин“ и "Здравец“ и техните екипи - организатори на празничното представление тази година.

"Благодаря за сценария, режисурата и за изяществото на спектакъла. Браво!“, каза Галина Стоянова. Кметът на Казанлък изказа благодарности и на родителите на децата. "За отгледаните малки принцеси, които не толкова далеч могат да бъдат цариците на тази долина! Трябва да се учим от децата - да се държим за ръце и да се обичаме като малките принцеси!“, допълни Стоянова.

Най-детският празник – 1 юни в Казанлък завърши с дългоочакваното събитие - традиционният детски спектакъл "Принцеси на розата". 24 момиченца от подготвителните групи на всички детски градини в общината усмихнаха публиката със своите цветни градини и заслужиха признателността на Царица Роза. "Вие докоснахте най-нежните струни на моята душа! Вие прибавихте към моето царско великолепие още чар, усмивки и красота!“, благодари Нейно Височество. "Достойни сте да носите корони и да бъдете моите Принцеси на розата“, каза на малките момиченца Царица Роза Кристина Попова.

За грацията и елегантността момичетата бяха поздравени от кмета Галина Стоянова, 55-та Царица Роза и нейните подгласнички Нона Ангелова и Дебора Маркова. Принцесите на Казанлък получиха ленти, корони и много подаръци от Община Казанлък и местния бизнес.

В спектакъла участваха деца от Театралната студия на Мая Стоянова в Казанлък, танцьорите на Клуб по спортни танци "Киара-Н“ и Балетна школа "Па Де Кре", град Стара Загора.

Рени АТАНАСОВА