Общинският съвет на Добрич прие Програмата за капиталови разходи на Община Добрич за 2023 г., в която са заложени 15 174 320 лева, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Програмата беше представена от зам.-кмета Елка Димова: "Знаете, че сме в една по-особена ситуация в момента, работим в условията на липса на приет на практика Закон за държавния бюджет, нямаме съответно приет бюджет на Община Добрич за 2023 г.". Общинските съветници разгледаха поименен списък на обекти от Капиталовата програма. Той включва единствено разпределение на налични преходни остатъци в Дирекция "Хуманитарни дейности" и Местна комисия за борба с противообществените прояви. Включва целевата субсидия за капиталови разходи, предвидена за Община Добрич за 2022 година, също и наличния преходен остатък, неусвоен към края на миналата година. 

По думите на зам.-кмета Капиталовата програма няма да бъде окончателна за тази година. "Програмата ще бъде доста динамичен документ и при всяка една възможност, в която можем да осигурим собствени средства, ще представяме предложения за включване на нови обекти в нея, съответно с източници на финансиране", допълни Елка Димова.

Постъпиха и предложения за по-нататъшна актуализация на програмата. Сред тях са да бъдат предвидени средства за ремонт на тротоара около училище "Стефан Караджа", също и за облагородяване на пространството около блок "Добрич“, за ремонт на подлеза пред зала "Добротица“, прилежащата инфраструктура на стадион "Пионер“ и др.

Жулиета НИКОЛОВА