Приемът на документи за кандидати за курсанти в Академията на МВР продължава до 2 юни 2023 г., съобщиха от  Кандидатите подават документи в ОДМВР-Кърджали за област Кърджали. Специалностите за редовно обучение с образователно-квалификационна степен "бакалавър“ са: "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, "Гранична полиция“, "Пожарна и аварийна безопасност“. За първите две специалности балът се образува от: общия успех от дипломата, удвоената оценка от държавния зрелостен изпи по български език и литература, резултата от проверката на физическата годност и резултата от теста за интелигентност. За третата специалност в бала влизат: общия успех от дипломата, удвоената оценка от държавния зрелостен изпи по български език и литература, резултата от проверката на физическата годност и резултата от теста за интелигентност, оценката по математика от дипломата, а когато кандидатът е положил зрелостен изпит по този предмет – оценката от държавния зрелостен изпит. Кандидатите подлежат на специализиран подбор, който включва: психологическо изследване, проверка на физическа годност, медицинско изследване.

Предимствата на обучението в Академията на МВР: освободено от такси обучение, осигурено общежитие за периода на обучение, практически стажове в структури на МВР, студентски обмен в чуждестранни висши училища, осигурена работа в МВР след завършване.

Подробности можете да научите на интернет страницата на Академията на МВР. Телефони за допълнителна информация 0361/69 479, ОДМВР-Кърджали.