Младежкият център и Община град Добрич за 32-ри път организират Европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев“ -Добрич", който ще се проведе на 11, 12 и 13 май, предаде репортер на Агенция "Фокус". Вече се приемат заявления за участие, крайният срок е до 10 април 2023 г. 

Участниците в конкурса са разделени в три възрастови групи. Право на участие имат младежи на възраст от 11 до 30 години. Конкурсът преминава в два етапа - предварителна селекция с представяне на 2 демозаписа - видеа и присъствен с две конкурсни вечери на сцената на Младежкия център и Гала концерт с лауреатите и специален гост, който е утвърдено име в българската музикална общност. 

Инструменталите предварително се изпращат най-късно до 5 май 2023. Предстои организаторите да оповестят състава на журито. Осигурен е награден фонд. Носителят на Grand prix ще получи като награда 1500 лева, авторска статуетка и грамота. Сред носителите на наградата назад във времето са Михаела Филева, Миро и други обичани изпълнители от нашата страна. Всички подробности за регламента за участие са публикувани на сайта на Младежкия център - тук

Жулиета НИКОЛОВА