В навечерието на 8 юни - Деня на социалния работник, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна хората, в чиито сърца се е настанила Добрината – екипите на Защитено жилище, Домашен социален патронаж, Център за обществена подкрепа, Дом за стари хора с. Баня, Дневен център за деца с увреждания с. Асеновец, Дирекция "Социално подпомагане“ Нова Загора, отдел "Здравеопазване и социални услуги“ към Община Нова Загора. На традиционния прием за работещите в социалната сфера в общината, за да изразят своето уважение към всички тях, присъстваха и заместник-кметовете Нина Генчева, Иванка Михова и Ивайло Енев, Наталия Стефанова – Арнаудовая – председател на Комисията по социална политика, здравеопазване и спорт към Общински съвет Нова Загора. Водещата се обърна с приветствени думи: "Тази красива вечер е проява на уважение и израз на признателност към всички Вас, които ежедневно допринасяте за един по-справедлив и по-човечен свят, израз на благодарност за вложените от Вас усърдие, постоянство и професионализъм.“

Сърдечен поздрав отправи и домакинът на събитието – кметът Галя Захариева. Тя благодари за проявеното милосърдие, за съпричастността, състраданието и доброто, с което гостите на вечерта даряват света и хората около себе си.

Кметът Галя Захариева отличи с Почетен плакет със знака на Община Нова Загора за цялостна дейност в социалната сфера служители от Дирекция "Социално подпомагане“- Нова Загора: отдел "Закрила на детето“ с началник Ваня Трифонова, отдел "Индивидуални оценки на хора с увреждане и социални услуги“ с началник Маргарита Котева, отдел "Социална закрила“ с началник Хубавена Николова.

За проявен висок професионализъм в социалната сфера Почетен плакет със знака на Община Нова Загора г-жа Захариева връчи на Иванка Иванова Атанасова - социален работник в отдел "Индивидуални оценки на хора с увреждане и социални услуги“, ДСП – Нова Загора и Димитринка Стоянова Костадинова - социален работник в отдел "Социална закрила“, ДСП – Нова Загора.

Цветя и благодарности от своя страна получи и кметът г-жа Захариева – защото по празниците всички са щедри.