Общинските съветници на Пловдив подкрепиха декларацията на ПП ГЕРБ против затварянето на Бетонния мост преди да бъде осигурена транспортна свързаност на гражданите, предава "Фокус".

Текстът на декларацията беше прочетен от председателя на групата Йордан Илиев. В документа се заявява, че съветниците не са против реализирането на проекта, но се уточнява, че осъществяването му не трябва да затруднява живота на гражданите. На председателя на ОбС се възлага да изпрати декларацията заедно с покана за среща до министъра на транспорта и съобщенията.

Стефан Послийски обясни, че с приемането на точката, ако утре се предприемат някакви действия, пловдивчани ще са готови да ги блокират. 

Слави Георгиев заяви, че рано или късно Бетонният мост ще бъде бутнат, но съветниците трябва да предвидят средства в общинския бюджет за реализиране на пътните развръзки от двете страни на жп линиите.

С приемането на декларацията общинските съветници направиха двойно подсигуряване да предотвратят затварянето на съоръжението. В началото на днешната извънредна сесия те задължиха кмета Здравко Димитров в спешен порядък да предприеме всички необходими административни действия за спиране на временното затваряне на Бетонния мост до завършването на пробива под централна гара.