Непълнолетен и неправоспособен шофьор се е ударил в патрулка, пробвайки се да избяга от служителите на реда. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че случаят е от вчера.

Около 17:30 часа екип на Пътна полиция забелязал мотоциклет без регистрационни табели, движещ се из старата столица. На водача е било отправено разпореждане да спре, като същият не изпълнил разпореждането и продължил движението си в посока ул. "Дълга лъка“. Полицията започва преследване с включени светлинни и звукови сигнали, при което младежът се опитал да изпревари отдясно полицейския автомобил, загубил е управление над него и се е ударил в предната част на патрулката, а след това и в предпазна, еластична ограда. Пострадали няма. Установено е самоличността му - 17-годишен от Велико Търново, а зад него се е возело 18-годишно момче от Дебелец. В хода на проверката е изяснено, че мотоциклетът имал издадена регистрационна табела, английски образец, която водачът свалил предния ден. Водачът е тестван за алкохол, пробата е отрицателна. По случая е започнато досъдебно производство.

Полицаи от Стражица пък заловиха нерегистриран мотопед, управляван от 36-годишен мъж без книжка. По случая е започнато бързо производство.