Президентът на Фондация "Америка за България“ Нанси Шилър връчи знака на "Музейко“ на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община. С този символичен жест "Музейко“ премина под грижата и управлението на Столичната община.

"За мен е огромно удоволствие да обявя, че София вече има първия Общински детски музей "Музейко“, каза кметът на София Фандъкова.

Тя благодари на Фондация "Америка за България“ и на Посолството на САЩ за това, че създадоха Научния детски център "Музейко“ и го изпълниха със смисъл, както и за доверието да предоставят Музея за управление на Столичната община.

"Благодаря на невероятния екип, който работи с вдъхновение, ентусиазъм и компетентност и превърна Детския музей в място, където децата чрез забавления и игри научават много нови неща и се подготвят за големият свят на науката. Столичната община ще продължи дейността и ще я развие като отвори първите иновативни паралелки от начален етап с профил "Роботика“ през следващата учебна година", каза още Фандъкова.

"Музейко" е пример за ценностите и работата на Фондацията – ние подкрепяме и осъществяваме стойностни идеи, подпомагаме тяхното развитие и след това ги даряваме на страната, която не само вие, но и аз наричам свой дом. Дарението на "Музейко" съвпада с нашата 15-та годишнина, която отбелязваме именно през 2023 година", заяви президентът на "Америка за България“ Нанси Шилър.

Мирослав Боршош също благодари на екипа на "Музейко“ за доверието към Столична община.

"Без вас това ще е само една сграда, радвам се че сме един екип и продължаваме работата заедно в това великолепно място!“ – каза заместник-кметът по култура и образование.

На церемонията присъстваха зам.-посланикът на САЩ Андриа Рене Брулет-Родригес, зам.-кметът Мирослав Боршош, изпълнителният директор на "Америка за България“ Десислава Тальокова и екипът на "Музея".