Президентът Румен Радев присъства на официалното откриване на нов завод за автомобилни компоненти на водещата компания в тази сфера "Теклас“, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Лентата на новооткрития завод прерязаха кметът на община Враца и генералният директор на "Теклас“ Неби Анъл. На събитието присъстваха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, посланикът на Турция у нас н.пр. Айлин Секизкьок, областният управител на Враца и Кърджали Георги Митов и Даниел Делчев, кметът на Кърджали Хасан Азис, кметове на общини от област Враца, общински съветници, ръководители на институции, гос news pic 2
©
ти и семейства на персонала в дружеството.

"Всяка една инвестиция от такъв мащаб е крачка напред за българската икономика. Вярвам, че този завод ще продължава да разнася името на България по целия свет“, каза по време на откриването президентът Румен Радев. Той благодари за добрите условия и социалната икономика, която компанията предоставя на служителите и приветства общинското ръководство на Враца в лицето на кмета Калин Каменов за активната дейност и организация за привличането на подобни инвестиции в региона.

Благодарност за направената инвестиция към ръководството на "Теклас“ отправи и кметът Каменов, който изрази увереност, че подобни инвестиции в област Враца те първа предстоят.

След прерязването на лентата на новооткрития завод държавният глава Румен Радев и кметовете на Враца и Кърджали посадиха дърво пред завода на "Теклас“ във Враца.

Компанията е специализирана в производството на каучукови и  пластмасови изделия за най-големите автомобилостроители, включително и сегменти за електро и хибридни автомобили. Инвестицията в шестия завод на компанията у нас е в размер на 20 млн. лева, а разкритите работни места са 300 с тенденция да се увеличават през следващите години.