Бургас е не само град на здравите традиции, а град на прогреса, на бъдещето. Това каза президентът Румен Радев по време на посещението си в Бургас, предаде репортер на "Фокус". 

"Благодаря на г-н Николов за поканата и възможността да споделя с вас днешния празник. Винаги е огромно удоволствие да се връщаш в Бургас, но най-добре е да го направиш точно на 6 декември, когато целият град празнува една отколешна традиция. Бургас не е град само на здравите традиции, това е град на погреса, град на бъдещето. Бургас показа как може по най-добрия начин Общината, която има ясна визия за развитие на града, да взаимодейства с гражданите, с държавната власт и с бизнеса. Резултатът след години работа е налице - днес тук еднакво добре съжителстват както тежката индустрия, така транспортът и информационните технологии", заяви държавният глава.

По думите му градът служи не само за пример, а вече задава стандарт - и по отношение на образованието, и на здравеопазването, и на зелените политики, и на иновативните решения, в грижата за възрастните и за младите хора.

"През годините едно нещо остана неизменно - свободолюбивият творчески дух на бургазлии. Бургас, откакто се помним, е и ще продължи да бъде град на поетите, художниците, артистите и музкантите. Той дава огромен принос не само към брутния вътрешен продукт, но и към българската култура", заяви президентът.

"Научно е доказано, че най-красивите и интелигентни жени са в Бургас. Мога да добавя - и най-взискателните. Продължавайте да се гордеете с всичко, което сте постигнали - с вашия град, с вашите млади хора, с вашето ясно и сигурно бъдеще. Пожелавам светли празници, здраве, топлина и щастие", каза още президентът Румен Радев.