Десетки съболезнователни адреси по повод кончината на дългогодишния кмет Денчо Бояджиев пристигнаха в Община Разград вчера и днес. Стотици граждани и представители на институции и организации изказаха съболезнованията си по време на поклонението в Общинския културен център в Разград. Това съобщават от общината.

"Отечеството ни се разделя с един от доайените на местното самоуправление - енергична личност, чийто живот и дейност са пример за постоянство и последователност в отстояване на справедливостта и доброто“ – се казва в един от първите пристигнали съболезнователни адреси – от Президента на Република България Румен Радев. "Като народен представител, кмет и общински съветник Денчо Бояджиев остави следа в институциите, от които беше част. Неговата ангажираност с проблемите на местната власт и смелите му и честни позиции са неотменима съставка от модернизирането на българските общини в условията на динамични промени“ – счита още държавният глава.

Съболезнователни адреси до семейството на Денчо Бояджиев и до ръководството на Община Разград пристигнаха и от: Националното сдружение на общините в Република България, от градовете-побратими на Община Разград в Турция – Авджълар и Одунпазаръ, от много общински кметове в България.

Представители на Кълъраш - румънския град-побратим на Разград - пристигнаха и лично поднесоха съболезнования на Кмета Добрин Добрев. От името на Кмета на Кълъраш Мариус-Григоре Дулче съветникът Мариус Анточи и експертът по европроекти Елена Андрада написаха послание в книгата за съболезнования. Поднесоха и венец, надписът върху който бе на български език.

Хиляди хора се простиха с Денчо Бояджиев и изказаха лично своите съболезнования на неговите близки по време на поклонението в Общинския културен център. През по-голямата част от времето редицата от хора, започваща от входа на Новия театър, достигаше до Часовниковата кула.

Стотици венци бяха изпратени от институции и организации от Разград, региона и страната.

Книгата за съболезнования ще остане днес и утре на партерния етаж на Община Разград срещу входната врата до таблото за съобщения и обяви.