Регионален природонаучен музей – Пловдив има удоволствието да Ви покани на презентация на д-р Анелия Павлова на тема: "Проучване и опазване на прилепите в Пловдив – сегашно състояние и бъдещи очаквания“!

Презентацията ще се проведе в сряда 22.02.2023 г. от 18:00 часа в зала "Планетариум “ на Регионален природонаучен музей – Пловдив, съобщиха от институцията.

Анелия Павлова е родена на 20 юли 1988 г. в гр . Пловдив.

Образование:

Доктор, Зоология — Пловдивски университет "Паисий Хилендарски “ — гр . Пловдив (2015—2020)

Магистър, специалност Биоразнообразие , екология и консервация, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски “ — гр . Пловдив (2012—2014)

Бакалавър, специалност Биология, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски “ — гр . Пловдив (2007—2011)

Научни интереси

Гъбни комари, биоспелеология , прилепи.

Международно сътрудничество

Zoological Research Museum Alexander Koenig, Bonn (Germany)

Museo Civico di Storia Naturale, Verona (Italy)

Текущи проекти

Изследвания на гъбни комари в медитерански и субмедитерански хабитати.

Проучвания на гъбните комари в подземните екосистеми.

В сряда 22.02.2023 г. от 18:00 часа д-р Анелия Павлова ще представи информация за състоянието на прилепите в Пловдив, което е базирано на скорошната статия на Станимира Делева и лектора в научното списание на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

Срещата презентация е по идея на Елена Стоева, която ще представи проекта на Зелени Балкани Проект "Природата няма глас, тя има нас", който се осъществява от Българска фондация Биоразнообразие и СНЦ Зелени Балкани с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Презентацията е подходяща за ученици в гимназиален етап на обучение и възрастни. Разбира се и по-малките фенове на прилепите също са добре дошли.

Цялата отговорност за съдържанието в събитието се носи от Зелени Балкани и при никакви обстоятелства не може да се приема, че това събитие отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.