Трима непълнолетни и трима млади мъже са задържани за притежание и разпространение на наркотици при акции в Търновско. Участвали са полицаи от Районните управление в старата столица, Горна Оряховица и Павликени. От Областна дирекция на МВР уточняват, че в петък в старата столица е проверено непълнолетно момче, в което са намерени и иззети 14 пакетчета с амфетамин. Младежът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Същият за притежание и разпространение на наркотици са задържани още 27-годишен от Ресен /у него е намерена свивка амфетамин/, 24-годишен от Велико Търново /у наего са намерени 30 грама марихуана/, 20-годишен горнооряховец /у него е намерена цигара марихуана/ и 24-годишен от павликенското село Димча /у него са намерени около 2 грама трева/. По всички случаи има заведени съдебни производства.

В събота полицаи от Горна Оряховица са задържали други двама непълнолетни за разпространение и притежание на наркотици. Младежите са заловени по време на сделка за продажба на марихуана, случваща се по обяд в парк в града. Те са отведени в сградата на полицейското управление, където в 16-годишният "търговец“ са намерени и иззети около 34 грама от същото вещество. Започнато е досъдебно производство.