Американският университет в България има планове да се разраства. Това съобщи президентът на университета д-р Марги Енсин по време на прием-коктейл, предаде репортер на "Фокус".

"Ние искаме да оставим по-голям отпечатък, както в града, така и в света. В момента обучаваме около 1 000 студенти, но плановете ни са да обучаваме 1 500 - 1 600 в близките години. 

Още през пролетта започваме това разрастване чрез разширяване на Скаптопара 3", каза още президентът на АУБ.

Тя добави, че едновременно с това, ще бъде разширена и подкрепата към Центъра за информация, демокрация и гражданство.

"Американският университет в България е единственият университет в света, чиято мисия е да предостави образование от най-високо качество на хората с най-висок потенциал, които ще се превърнат в лидерите на старата, региона и света", подчерта тя.

Приемът, който събра благоевградската общественост в Американския университет, е традиционен за висшето учебно заведение и се организира всяка година. Той се дава в чест на доброто партньорство между университета и благоевградската общественост. 

На събитието присъстваха кметът на община Благоевград Методи Байкушев, областният управител Мария Димова, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, заместник-кметове, общински съветници, представители на бизнеса, на други учебни заведения и видни общественици.

Още от речта на д-р Марги Енсин може да видите във видеото.