В РУ-Годеч постъпил сигнал за пътен инцидент на отбивката над с. Манастирище, съобщават от ОДМВР-София. Изпратените на място полицейски служители установили, че лек автомобил "Фолксваген Голф“, управляван от непълнолетен и неправоспособен младеж, е самокатастрофирал в мантинелата. Служителите на реда извършили справка, от която станало ясно, че колата е собственост на жителка на Годеч и е предмет на противозаконно отнемане от служебния паркинг на ресторант на второкласния път.

17-годишният водач от врачанското село Лиляче бил тестван с дрегер, отчел 0.60 промила алкохол. Задържан е в ареста за срок до 72 час, а по случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно в РУ-Годеч се получил сигнал и от втори собственик за липсата на автомобила му "Нисан“, паркиран пред адреса с ключове на таблото. Полицейските служители бързо открили колата изоставена на пътя за Монтана със следи от удар в предната част.

При извършен обход на района униформените установени, че металната врата на портал в с. Шума е откъсната от пантите, а около нея има следи от гуми и множество пластмасови частици. Според събраните до момента данни извършител и на това престъпление е 17-годишният, който работи като пастир при собственика на нисана.

След доклад на материалите в прокуратурата криминално проявеният и осъждан непълнолетен е привлечен в качеството на обвиняем  и му е наложена мярка за неотклонение "надзор на член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“.