Преплитане на изобразително изкуство и поезия представя български автор в Държавен културен институт-Културен център "Двореца" - Балчик. Това е Теодора Тодорова – Tegeti. Публиката ще се докосне до нейните живописни платна, малка пластика и новата й стихосбирка "Картини разказващи в рими“, предаде репортер на "Фокус".

Художничката е креативен участник в проекта Изложба – живопис "Тихото гнездо на вечността“. Теодора Тодорова е "творец, изпълнен с нестихваща енергия и свежи идеи, която твори така, че след нея да има вдъхновение- родена живописец, художник по душа и призвание, подвизаваща се в полето на фигуративната живопис и сюрреализма със собствен почерк, там където идея и форма раждат магията на образа", посочват организаторите.

Вернисажът е на 16 май от 18:00 ч. в галерия "Тихото гнездо. И както споделя самата тя: "Изкуството й привлича с изискана покана да се тръгне към нещо непознато, да се открият пътища и посоки, да се срещнат миналото и настоящето в непринуден момент, защото там сред загадката на мисълта, видимото се подчинява на други закони. Нека да гледаме с отворени души!".

Жулиета НИКОЛОВА