Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев заедно с главния счетоводител Соня Семерджиева подписаха в София първото споразумение с МРРБ за проектно финансиране от държавния бюджет, касаещо ремонт на главната улица в гр. Чепеларе. Обектът представлява  частта от ул. "Васил Дечев“, обособена като пешеходна, в която се намират търговски обекти и обекти за развлечения, съобщиха от общината.

Проектът предвижда обновяване на пешеходно пространство включващо зелените площи пред НЧ "Родопска искра 1880“ и градинката при кръстовището с ул. "Проф. Минчо Маринов“, премахване на пътното платно и съществуващите тротоари и изграждане на единно пешеходно пространство, изпълнено с настилка от павета, облагородяване на  зелените площи и закупуване на парково оборудване (пейки и др.).

Проектът ще изпълни цялостна реконструкция на  водопроводната мрежа, включително и подмяна на сградните водопроводни отклонения, цялостна подмяна на сградните канализационни отклонения, изграждане на нова дъждовна канализация и повърхностно отводняване на улицата.

Общата дължина на обекта е около 400 м, а стойността на подписания договор е 1 236 084, 46 лв с ДДС. Предстои проектът да стартира в началото на строителния сезон тази година.

Отпуснатите средства са част от 15 млн. лева, които бяха одобрени за инфраструктурни проекти на община Чепеларе. Предстои подписване на споразумения с МРРБ за финансиране на останалите проекти за подобряване на инфраструктурата на общината.