Официално се въвежда в експлоатация от утре новият охраняем паркинг в База 2 на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД – Пловдив, който се намира на бул. "Пещерско шосе“ № 66. Той е разположен от северната страна на основния хирургичен корпус. 

Недостигът на места за паркиране, състоянието на вътрешните пътища, липсата на тротоари са причина за инциденти и сериозни конфликти между гражданите, които трудно се придвижват до входа на болницата. 

В този смисъл изграждането на обекта е в съответствие с цялостната концепция на ръководството на най-голямото лечебно заведение на територията на България за обновление и инвестиции в материалната база както в клиниките, така и облагородяване на външния облик на болницата.

Към днешна дата проектът е осъществен изцяло и включва подменена асфалтова настилка, маркировка и пътни знаци, изградени нови тротоари и улично осветление. Във връзка с охраната му са поставени 39 камери за видеонаблюдение, а с оглед навлизащите все повече в българския пазар електрически автомобили е изградена и зарядна станция. 

Местата за паркиране са почти 400, като 17 от тях са специално обособени за хора с увреждания, 4 места - за таксиметрови автомобили и 4 - за електромобили. 

За поддръжката на цялото съоръжение и предоставянето на качествена услуга паркингът ще се стопанисва от външен изпълнител под наем, ще бъде платен, като информацията за цените е разположена на централния вход на хирургическия блок, както и при обособените паркомати.