Градската градина ще бъде новото притегателно място за изнесени сватбени ритуали в Пловдив. Първият ще бъде на 20 април, сподели кметът на район "Централен" Георги Стаменов, пред репортер на "Фокус".

"В момента, в който казахме, че откриваме обновената Дондукова градина на 19 април, интересът за този тип ритуал в градината се покачи. Очаквам тази дестинация да достигне, а защо не и да задмине популярния акведукт на Бунарджика за сватбени ритуали." 

Свързахме се с шефката на ОП "Радосни обреди" Чудомира Пинджива, за да разберем колко ще бъдат сватбите в реновираната градина.

"На 20 април, събота, ще направим първия изнесен ритуал 11:30 часа, а на 21 април имаме още две двойки, които ще сключат брак. Подготвили сме семпла украса, както и музиканти на живо - пиано, цигулка и флейта. Дано да е хубаво времето", каза тя.

Тя сподели още, че тепърва ще се обмисля дали мястото може да се развие като топ дестинация за сключване на брак.

Пинджева допълни, че друга интересна дата за сключване на брак в Пловдив е 24.04.2024 година. Тогава 8 двойки ще се врекат във вярност. Избрали са тази дата заради огледалността на цифрите в този ден.

"Ще записваме младоженци, докато има свободни часове. Няма да връщаме никого".

Любопитно е, че на празничния 1 май ще има един изнесен ритуал в къща "Недкович" в Стария град, а пък самият младоженец се казва Недко.

На друга празнична дата 24 май за момента само 4 двойки са прояви желание да сключат граждански брак.

Пинджева сподели кои са любимите места на пловдивчани за изнесени ритуали - фонтанът "Мечката", къща "Хиндлиян" и Римският стадион.

"Правили сме изнесен ритуал в "Капана" на една от улиците - беше романтично. Отворени сме към нестандартни и атрактивни места."