Младежка театрална студия "Сцена 99“ при НЧ "Родина-1860“-Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора, представя премиерния спектакъл "Спасителят в ръжта“ по Дж. Селинджър, предаде репортер на "Фокус". Представленията са днес и утре от 19.00 часа в залата на етаж 2 на читалището (ул. "Свети княз Борис І“№94).

"Спектакъл за първите сблъсъци на младите хора с живота, за приятелството и предателствата, за любовта и болката от несподеленото, за избора на точния път, за трудните решения, които реалността ни налага. Представление за съдбата на различния от сивия поток, за натрупания гняв срещу системата, за сблъсъка на мислещите с нормите на обществото, с фалшивия морал и продажната конюнктура, за истината и реалните ценности в живота, както и опита ни да се впишем в него стойностно, да бъдем смислени хора“, каза режисьорът на постановката и ръководител на студията, актьорът Христофор Недков.

Пластиката в спектакъла е на хореографа Ромина Славова. Следващите представления са на 13, 14, 20, 21 май и 3, 4, 10 и 11 юни.

Рени АТАНАСОВА