Днес, от 17. 00ч., в Регионална библиотека "Сава Доброплодни“-Сливен ще се състои премиерата на новата поетична книга на Кети Бозукова "Пеперудени необятности“.

Кети Бозукова е родена в гр. Сливен на 29 юни 1964г. Завършила е Математическа гимназия "Проф. д-р Димитър Табаков" в родния си град и висше образование в Юридически факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски", специалност "Право“. Работила е като прокурор и съдебен инспектор към Министерство на правосъдието, а понастоящем е адвокат. Тя е главен секретар на Съюза на юристите в България и активен участник в дейността на Културния дом към Съюза на юристите в България. По нейна инициатива се организират Пролетен и Есенен салони на изкуствата, където свои творби представят юристи – поети, белетристи, художници.

Кети Бозукова има издадени 15 поетични книги и една в проза. Нейни стихотворения и разкази са публикувани в много антологии, литературни вестници и списания в България, а нейни творби са преведени в Русия, Украйна, Македония, Сърбия, Франция, Китай и Великобритания. Носител е на редица национални и международни литературни награди. Член е на Съюза на българските писатели.

Кети Бозукова е сред ярките представители на съвременната българска поезия. Нейните стихове очертават един индивидуален, философски, мъдър и мислещ поетичен глас устремен към дълбоките води на себепознанието и към оня единствен хоризонт, даващ смисъл и посока на човешкото битие.

В новата си книга "Пеперудени необятности“ поетесата остава вярна на себе си, доказвайки, че емоцията е животворящия корен на лирика, че мисъл и емоция трябва да се припокриват и че поетичната сила идва от приглушените тонове и съзвучия.

Книгата на Кети Бозукова ще бъде представена от поета Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите в гр. Ямбол и литературния критик Димитър Бечев.