Предстои премиерата на най-новия спектакъл на Драматичен театър "Адриана Будевска", озаглавен "Летните оси ни хапят даже през новември". Постановката е дело на младия украински режисьор Павло Гатилов, който през следващия месец ще стане новото попълнение на бургаския театър, предаде репортер на "Фокус". 

"Това е комедия от Иван Вирипаев - руски дисидент, който от няколко години живее и работи в Полша. Българската публика го познава с няколко текста - "Валентиновден", "Кислород" и други. Настоящата пиеса обаче се поставя за първи път в България. Мога да кажа, че това е единствената комедия, написана от Вирипаев. Текстът е впечатляващ и аз съм много доволен, че имахме възможност да работим върху него", заяви директорът на театъра Борислав Чакринов. 

В спектакъла "Летните оси ни хапят даже през ноември" участват младите артисти Асен Лозанов, Никола Парашкевов и Пепа Николова. Участва и младата украинска актриса от български произход Алина Катречко. Сценографията и костюмите са дело на Мартина Варийска. 

Представлението ще се играе днес и утре - 10 и 11 април, от 19.00 часа. Следващите дати са 24 април, 10 и 22 май, 16 юни.