Книгата на Вера Маринова ще ви запознае с различните епохи на най-успешния в момента български спорт, както и с изумителните жени, които са записали имената си със златни букви в историята на световната художествена гимнастика. Много разкази от първо лице ще събудят изумлението ви. Любопитното четиво ще бъде представено в Бургас от авторката днес в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" от 17.00 часа при вход свободен, съобщиха от Общината. 

"Това е история, написана чрез историите на повече от 70 жени. В нея има страшно много фактология. Надявам се, няма много пропуснати имена, въпреки, че през тези седем декади през художествената гимнастика, сигурно, са минали хиляди“, заяви Маринова.

Вера Маринова е пряк свидетел на огромна част от тези 70 години и с типичната си класа, ерудиция и изказ разкрива невероятния свят на едни уникални жени. Ще си отговорите и на въпроса "Как така този чисто женствен свят не спира да е на върха". Ще научите още истината за ПЪРВИТЕ в този спорт. Ще четете на един дъх!

Книгата се изкупува с невероятни темпове. Някои, които вече са я прочели, споделят, че това е "Библията на българската художествена гимнастика". Други я наричат "Пътеводител". Трети коментират, че това е "Наръчник за шампиони".