След публикация на Plovdiv24.bg отлежалите 3 години палети с павета вече са премахнати и движението по тротоара вече е възможно, съобщиха от администрацията на район "Северен".

Припомняме, че преди дни екипа ни публикува читателски сигнал във връзка с множество нередности в карето между улиците "Победа", "Самара" и бул."България".

В оплакването си до нас гражданинът сподели, че цялата градинка е осеяна със строителни отпадъци и арматури. Пред цветарския магазин в близост до спирката има 10 пропаднали плочки, а 5-те палета с павета пречат хората да минават свободно по тротоара.

Изпратихме сигнала в писмена форма на кметът на район "Северен" Венцислава Любенова, а тя го предаде на заместник-кмета Младенов.

Той ни увери, че е извършена проверка на място и действително са констатирани нарушения. Ден по по-късно резултатът от публикацията ни е на лице.

"Всичко е почистено и прибрано. Освободен е тротоара за преминаване. Градинката е почистена от строителните отпадъци", каза той пред репортер на Plovdiv24.bg.

Младенов допълни, че за деформираните плочките пред цветарският магазин ще се изисква повече време, тъй като ще се поправят с лични средства на район "Северен".

"Процедурата за закона за обществени поръчки, която сме обявили в три позиции, все още е блокирана заради жалба в КЗК и нямаме полезен ход. Ще помислим как с лични усилия да се изравнят и залепят."