Премахнаха незаконен павилион в центъра на София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев присъства днес на премахването му от тротоара на ул. "Иван Асен" и бул. "М. Еминеску". От 9 месеца се придвижва процедурата и съдебните дела за премахването на този обект, но вече пространството е освободено, информират от Столична община.

Главният архитект на София арх. Здравков и директорът на "Общински строителен контрол" Цветан Тодоров полагат ежедневни усилия за това градът да е уреден, приветлив и най-вече безопасен. Те имат грижата Наредбата за преместваемите обекти, да бъде спазвана и да важи за всички. Благодарение на работата им вече са премахнати над 350 незаконни преместваеми обекти, а също и над 1 300 своеволно поставени гаражни клетки само за миналата година, се казва в прессъобщението.

Георги Георгиев напомни: "В Столичния общински съвет приехме промени в Наредбата за преместваемите обекти, с която слагаме край на "временни" връзки към ел.захранването, които са опасни за хората, като въведохме строг контрол и ясни задължения за всички отговорни лица по веригата. Резултатите от прилагането й вече могат да се видят".