Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година, в случай на неотложност. Според първоначалната информация предния ден около 23.30 часа в Перник, е причинена средна телесна повреда на Биляна Михайлова, при условията на домашно насилие, като деянието е извършено от магистрата.

В хода на разследването са разпитани петнадесет свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и изготвена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на прокурора и съпругата му.

Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични.

Съгласно експертното заключение на Михайлова са причинени увреждания, които са окачествени като временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Травматичните увреждания са били причинени по време на възникнал скандал между съпрузите и имат характер на лека телесна повреда.

В същото време на Михайлов са причинени увреждания, който също е с лека телесна повреда.

Вещите лица отхвърлят възможността Михайлова да е била в безсъзнание.

В последващите си показания тя посочва, че съпругът ѝ не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне, тя изгубила равновесие и паднала.

По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели очевидци, които лично да са възприели случилото се.

Предвид липсата на очевидци, извън страните в конфликта, и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, както и кои от нараняванията и по отношение на кое от лицата са били причинени умишлено.