Нова среща между представители на фирма "Теа инвест" и Община Пловдив за терена от 80 декара зелена площ в парк "Отдих и култура" ще се проведе в ранния следобед в сградата на пл. "Стефан Стамболов" 1, научи "Фокус".

Преговорите ще се водят от заместник-кмета по финанси Величко Родопски, изпълняващ длъжността кмет, тъй като градоначалникът Здравко Димитров рано тази сутрин замина за чужбина. От страна на общината в срещата ще участват експерти. Поканени са общински съветници от всички политически групи и нечленуващи в групи, както и представители на новоучреденото гражданско сдружение "За парка".

На предишната среща между представители на "Теа инвест" АД и градската администрация, проведена в първия работен ден на 2023 г., бе договорено да се направи пазарна оценка и правен анализ на имота, за да може общината да го придобие. Очаква се днес тези документи да бъдат обсъдени.

Идеята на кмета Здравко Димитров е теренът да бъде придобит от община Пловдив, за да остане зелено пространство за всички граждани. Частният собственик има одобрен ПУП за изграждане на увеселителен парк на мястото.