За опити за измами по телефона са съобщили в дежурната част мъж и жена от Шумен. В първия случай непознат се представил за комисар Марин Маринов и казал на мъжа, че телефонния му номер е попаднал в списъка на телефонни измамници. Казал му, че ще му прати трима полицаи и да изпълнява това, което му кажат, да им даде каквото искат, за да може да го задържат. Разбира се, мъжът веднага разбрал, че става въпрос за измама и съобщил в полицията.

Малко след това жена от Шумен получила обаждане от друга жена, която плачела по телефона. Разговорът прекъснал. След малко се обадил непознат, който казал, че има пожар с петима ранени и да каже на когото от петимата е майка, защото имат нужда от лечение. Жената прекъснала разговора и се обадила на телефон 112. Активността на измамниците е в ход и молим да предупредите вашите близки, вашите възрастни баба и дядо, роднини да внимават и да не се доверяват на непознати по телефона.

Да не дават лични данни и да знаят, че когато им иска непознат пари по телефона става дума за измама. Ако пи потърсят непознати и ви кажат, че имате пострадали роднини, че ви търсят полицаи, пожарникари, лекари веднага прекъснете разговора. Потърсете по телефона близките си, ако не можете да се свържете с тях се обадете на тел 112.