Предстоят сериозни мерки спрямо вандалите в Кюстендил. Това каза по време на заседанието на Общинския съвет кметът Петър Паунов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Кметът изрази надежда, че още през другата седмица полицията ще се ангажира с тази дейности, ще има екипи. "Трябва да седнем, полиция, училищни власти, родители – всички. Ще се правят обходи. Превенция по детските площадки, по градинките“, каза Петър Паунов.

Кметът допълни, че предстои проверка на уличните шахти. Те ще бъдат почистени. Общинските съветници отпуснаха финансова помощ за Община Карлово. Гласувани бяха и направените предложения за финансова подкрепа на пленера "Свети Лука“, както и за изложбите "Кюстендилска пролет“ и "Годишна изложба на кюстендилските художници“. Беше предоставена финансова помощ на футболен клуб "Велбъжд“. От бюджета бяха отпуснати и финансови помощи за жители на общината, имащи остри здравословни или финансови проблеми.

Беше решено Община Кюстендил да кандидатства с проект по програмата за топъл обяд. Социалната услуга ще бъде изпълнявана под формата на местна дейност.

Венцеслав ИЛЧЕВ