Пловдивските общински съветници приеха с 24 гласа "за", нито един "против" и 14 "въздържал се" промяната на разписанията по маршрутите на градските линии 1, 6, 11,12, 20 и 25. Според предложението последните и първите курсове на тези автобуси ще бъдат съкратени заради недостиг на шофьори и пътници, предава Plovdiv24.bg

Темата за актуализирането на маршрутните разписания предизвика продължителна дискусия. Николай Гюров заяви, че е време да се повдигне големият въпрос за общинската транспортна схема. Според него спирането на вечерните курсове е в ущърб на гражданите и промените трябва да се правят на база задълбочен анализ.

Ресорният заместник-кмет Савина Петкова, която неведнъж е споделяла, че самата тя е редовен пътник в градския транспорт, обясни, че от средата на юни влиза в сила лятното разписание, а гласуваните днес промени ще влязат в сила от есента нататък. 

"Транспортът в Пловдив е толкова проблемен, че ние се нуждаем от поне два мандата финансова концентрация, за да решим проблемите" - отбеляза Слави Георгиев и допълни, че общественият транспорт има нужда от стратегия и визия как да се развива.