Във връзка с реализирането на проект на Община Поморие за опазване на Поморийското солено езеро и местообитанията на растения и животни в него, предстои провеждането на информационни срещи, по време на които ще бъде представен проектът, неговите цели и постигнатите резултати. 

От Общината отправят покана към всички заинтересовани страни да присъстват на срещите и да вземат участие в дискусия за възможностите на местния бизнес да допринесе за намаляване на антропогенното влияние в защитените зони. 

Срещите ще се проведат в рамките на два дни (10 – 11.05.2023 г.), в сградата на Община Поморие, зала № 2, по следния график: 

-на 10.05.2023 г. от 13.00 часа – среща с представители на местния бизнес на територията на МИГ Поморие, опериращи в икономическите сектори: "Селско, горско и рибно стопанство“, "Добивна промишленост“, "Преработваща промишленост“ и "Хотелиерство и ресторантьорство“; 

-на 11.05.2023 г. от 10.30 ч. – среща с представители на гражданското общество, вкл. представители на НПО сектора, ангажирани с екологични проблеми на територията на МИГ Поморие; 

-на 11.05.2023 г. от 13.00 ч. – среща с представители на местни и регионални власти, отговарящи за идентифицираните по проекта екологични проблеми.