Голямата награда е билети за мача от Лига Европа "Лудогорец –Реал Бетис"

Днес ще се проведе футболната надпревара за купата на БМФ Порт Бургас 2022. Традиционният турнир по минифутбол ще се проведе в Спортен комплекс "Каменица Арена" от 10 часа.  Заявките за участие в тазгодишното издание достигнаха своя лимит - 12 отбора с младежи на възраст от 16 до 18 години  ще мерят сили на терена. Участието в турнира е напълно безплатно. Единствените условия са участниците да не са действащи футболисти от А и Б група и да са сформирали свои отбори от по 5 полеви играчи, вратар и 4 резерви.

120 младите футболисти ще се състезават за голямата награда – билети за мача от Лига Европа  "Лудогорец – Реал Бетис", който ще се играе на 27 октомври 2022 г. на стадион Лудогорец Арена в Разград. За победителите "БМФ Порт Бургас" ще организира транспорт от Бургас до Разград и обратно, както и нощувки. Спортната надпревара ще бъде излъчена онлайн във фейсбук страницата на информационния сайт "На брега" – медиен партньор на събитието, на следния линк: https://www.facebook.com/nabrega.bg.

Освен голямата награда, организаторите са подготвили купи, медали и индивидуални предметни награди за класиралите се на първите три места, както и  подаръци за всеки участник в надпреварата.

Турнирът по футбол на малки вратички е изцяло финансиран от "БМФ Порт Бургас" ЕАД – концесионер на пристанищните терминали "Изток 2" и "Бургас Запад". Той е част от социалната програма на дружеството и вече има характера на голямо общоградско спортно събитие, което се провежда за седма поредна година.

Турнирът се превръща в истински спортен празник, с което постига основната си цел – да помага за утвърждаването на спортни навици сред младите и да доказва, че когато бизнесът е социално отговорен, той може да намери точното място, към което да насочи своята помощ.