Очаква се да започне ремонт на най-западната лента на пътното платно в тази част от бул. "Патриарх Евтимий“, която е заключена между улиците "Христо Ботев“ и "Ген. Гурко“. Това информира днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор "Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“, предаде репортер на "Фокус".

Уверение, че ремонтът ще бъде стартиран и завършен във възможно най-кратки срокове са дали от държавната фирма "Водоснабдяване и канализация“ ЕООД в Стара Загора. Както и че всички дейности ще бъдат изцяло за тяхна сметка.

Ремонтът се налага поради съществен пропуск от страна на водоснабдителното дружество – не са били подменени стари водопроводни отклонения към близки жилищни сгради, с времето те дават дефект и започва изпускането на вода. Проверка на Община Стара Загора установява проблема, както и чия е отговорността за него, след което е последвал разговор с ръководството на фирма "В и К“.

Финалната договореност е за възможно най-експедитивен ремонт с поставяне на новите тръби, както и за преасфалтиране на западния край на бул. "Патриарх Евтимий“, като всичко ще бъде заплатено от държавното водоснабдително дружество.