Предстои празник на професионалното училищно танцово изкуство в Добрич под мотото "Да бъдем заедно ...", предаде репортер на "Фокус". В концерта-спектакъл ще вземат участие възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич, на 140-то СУ “Иван Богоров“ в София и две средни училища във Варна "Елин Пелин“ и "Константин Преславски".

Събитието ще се състои на 20 април от 18:00 ч. в Голямата зала на Драматичен театър "Йордан Йовков". Режисьор на музикално-танцовия спектакъл е доц.Георги Гаров. Сценографията е дело на Мартина Иванова. Сред организаторите е добричкото училище по изкуства, където има паралелки с профили "Музика" и "Хореография". 

Празникът се случва и в други български градове, представяйки таланта на децата от различни краища на България. Добричките ученици се включиха миналия месец в друго издание, което се проведе в столицата с участието на деца от София, Варна и Пловдив. След Добрич концерт ще има на 21 април в морската ни столица от 19:00 ч. във Фестивален и конгресен център. 

Жулиета НИКОЛОВА