Тази вечер след 21:00 часа на територията на град Стара Загора ще се извърши масова обработка срещу имаго /възрастни форми/ на комари. Тя ще бъде изпълнена от фирма "ДДД Експерт Контрол “ ЕООД, съобщиха за Радио "Фокус" - Стара Загора от местната администрация. Площите ще бъдат третирани с препарат Цитрол 10/4 УЛВ.

При неблагоприятни метеорологични данни, планираната обработка ще бъде проведена през следващия подходящ работен ден. От фирмата уведомяват собствениците на пчелни кошери, да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите по време на мероприятията и 24 часа след тях.

Обработката ще се осъществи с помощта на специализирани генератори за топъл аерозол от ново поколение, с голям дебит, монтирани на високо проходими автомобили. Генераторите възпроизвеждат гъст бял дим, който прониква на местата, в които се укриват вредителите. Гражданите следва да затворят прозорци и врати, за да предотвратят навлизането на дима в своите домове.

Предварителният график по Административни бюра е: 21:00ч. – Лозенец, 21:00ч. – Кольо Ганчев, 21:30ч. – Железник, 21:30ч. – Зора, 22:00ч. – АБ Запад, 22:00ч. – АБ Изток, 23:00ч. – АБ Център.

Рени АТАНАСОВА