Предстои концертът "С музика за Коледа“ в Кюстендил, съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил. Музикалното събитие ще започне от 18.00 часа в залата на Възрожденското училище и е част от "Декемврийски музикални вечери“.

С това мото музикално сдружение "Марин Големинов" ще проведе традиционния си предколеден концерт.

В програмата ще участва Гергана Георгиева – сопран. Родена в София, завършва бакалавър в  НМА "Проф.Панчо Владигеров". От 2012 година до 2016 година е артист-хорист в Софийска опера и балет. Взима участие и в постановките за деца. Участва в майсторски класове. Има многобройни награди.

Гост в Кюстендил ще бъде и Зорница Гетова. Родена в София. Завършва Национално музикално училище "Л.Пипков“ с пиано и Национална музикална академия "Проф.Панчо Владигеров“ със специалност хорово дирижиране. От 1999 година работи като хормайстор и пианист в Хора на софийските момчета с диригент Адриана Благоева, с които концертира в Япония,Германия,Австрия,Унгария,Белгия,Испания,Гърция. От 2005 година работи като пианист в катедра "Дирижиране“ при НМА "Проф.Панчо Владигеров“.

Венцеслав ИЛЧЕВ