По повод патронния празник на града Община Поморие подарява на своите жители и гости безплатна прожекция на един прекрасен филм с дълбоки послания "Петя на моята Петя“. Филмът ще бъде излъчен утре, 4 май, от 19.00 в салона на НЧ "Просвета 1888“ – Поморие. Входът е свободен. 

Новата учебна година започва с внезапни промени. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-ти клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ "в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните.

40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и обича истински.

Режисьор на филма е Александър Косев, сценарият - на Нели Димитрова и Валентина Ангелова, оператор е Иван Вацов, музика - Георги Стрезов. Участват: Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиан Вергов, Моньо Монев, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев. Продуцент е Николай Урумов, а копродуцент - Кръстьо Ламбев. Филмът е с продължителност от 95 минути.