Представят в Добрич книгата "Смъртта е само запетая“ от Иван Атанасов на  26 януари от 17:30 ч. в галерия "Георги Петров“, предаде репортер на Агенция "Фокус". Събитието е организирано от Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и галерия "Георги Петров“.

Книгата e издадена от Сдружение на писателите – Добрич и съдържа около 200 лирични и сатирични стихотворения, както и кратки отзиви за поетичния свят на Иван Атанасов от Елка Няголова, Радка Николова, Атанас Стоев, Любомир Кънчев, Марин Кадиев и Мариана Иванова. Автор на предговора е литературният критик и преподавател Драгомил Георгиев, съставители са Сашо Серафимов и Валентина Добринчева. Книгата се издава с финансовата подкрепа на Община град Добрич.  

"В поетичния свят на Иван Атанасов човек намира много пътища, по които да тръгне душата му, защото той самият живееше там – на границата между двата свята. Там е неговата сълза от нежност, с която галеше наранената душа. Там, на границата между двата свята, където е познанието, тайната на всемира, сме всички ние, но често се заблуждаваме, че скъпите дрехи, коли, жилища, могат да скрият крехките ни човешки души, да ни направят вечни и недостижими", пише поетът Сашо Серафимов.

Иван Атанасов е роден на 28 май 1947 година в добруджанското село Градини. През 1949 година семейството му се преселва в град Генерал Тошево, където Иван получава гимназиалното си образование. През 1971 година завършва Педагогическия институт "Д-р Петър Берон“ – Шумен. От 1971 до 1975 година е учител в Института по пшеницата и слънчогледа – Генерал Тошево, а през следващите пет години – в село Кардам. Работи като главен редактор на вестник "Ленински зов“, по-късно "Добруджански глас“ – Генерал Тошево. От 1997 г. е член на Сдружението на писателите в Добрич. През 2000 г. е обявен за Почетен гражданин на Генерал Тошево.

Жулиета НИКОЛОВА